31 januari: zing mee in het Geheugenkoor!

Als geheugenproblemen een grote rol spelen in het dagelijkse leven blijkt dat mensen liedjes uit hun jeugd vaak nog moeiteloos kunnen zingen.

Daarom ging een aantal jaren geleden in Friesland het geheugenkoor van start: één keer per maand is er de mogelijkheid om samen te zingen en te genieten van liedjes van vroeger. Muziek verbindt en juist in een proces waarin het steeds moeilijker wordt om samen dingen te ondernemen, leert de ervaring dat een gezamenlijk bezoek aan de meezingmiddag op de laatste zondag van de maand een plezierige activiteit is. Deelnemers gaan eigenlijk altijd met een goed gevoel weer naar huis!

Het is de bedoeling dat mensen samen naar Eeltje’s Hiem komen: iemand met een vorm van dementie, samen met een mantelzorger.

Inmiddels is er een vaste kern van enthousiaste deelnemers, maar nieuwe mensen zijn altijd welkom! Er is voor iedereen een map met het repertoire en het koor wordt begeleid door een accordeonist. Deelname is vrijblijvend: mensen kunnen maandelijks meedoen, maar ook een eenmalig bezoek is geen probleem. In 2016 vinden de meezingmiddagen van het geheugenkoor plaats op de volgende zondagmiddagen om 15.00 uur:

- 31 januari                                     - 28 augustus

- 28 februari                                   - 25 september

- 20 maart                                       - 30 oktober

- 24 april                                          - 27 november

- 29 mei                                           - 18 december

Voor de flyer klikt u hier.

Plaats: MFC Eeltsje’s hiem,  P. Sipmawei  11 in  Leeuwarden

Inlichtingen: 
Detty ten Dolle      
tel       : 06-45702618
mail     : gjjtendolle@home.nl

Anneke Koster
tel        : 06-41455700
mail      : anneke_koster@online.nl